Typies Open Dag

Afgelopen woensdag was het zover. 1 Augustus 2012. De jaarlijks terugkerende Open Dag.
Toen ik ’s morgens wakker werd, had ik al zo’n gevoel dat het een bijzondere dag ging worden.

De zon schijnt fel. Veel te fel. Het is ziedend heet. Ik hoor als goede Nederlander altijd te klagen. Dus als het regent, wil ik zon en als de zon op mijn kop brandt, wil ik verkoeling.
De ochtend begint rustig. Af en toe een hoopje mensen. Wel veel gezinnen met kinderen. Iedereen heeft echt hun best gedaan om er goed uit te zien.
De moeders hebben de haren gekamd, duidelijk even langer voor de spiegel gestaan en het kleurigste spaghetti-bandjes-shirt aangetrokken, de vaders hebben zich geschoren, hun beste broek aan getrokken en een bijpassend shirt aangetrokken en de kinderen zijn allemaal gesoigneerd tot in de finesses.
We moeten onze ogen echt goed de kost geven om iedereen te kunnen filteren die langs komt. Een volledig beeld van de samenleving heeft zich verzameld om ons heen.
Uiteraard heeft Typies extra mankrachten ingeschakeld om alles aan te kunnen. Onze vaste freelancers werken vandaag ook. Dat is altijd wel zo gezellig hoor, maar vandaag hebben we weinig aandacht voor elkaar. Er moet hard gebikkeld worden. Door iedereen. Geen pauzes.
Rond het middaguur is het echt een komen en gaan van mensen. Er is gezorgd voor eten en drinken dus niemand komt iets te kort, maar we kunnen de stroom bijna niet aan.
Het leuke van zo’n Open Dag is dat iedereen vrijwillig, ongedwongen langskomt en dus altijd in een goede bui is. Zelfs de “oude van dagen” zijn goedgemutst, ondanks de hoge temperaturen.
En die kinderen zijn zó vrolijk. Het is gewoon een dagje uit voor ze.
Voor Typies is het scoren!
De mooiste, blonde en buitenlandse kinderen passeren de revue. Van een Indonesische tweeling van 3jaar tot een blond meisje van 7jaar met groene ogen en een stralende lach.
Ook de volwassenen zijn in grote getallen op komen draven en ook zeer veel naar onze wens. Van de knapste studenten, de meest bijzondere potentiële modellen, leuke zakenmannen van 40 tot zelfs echte types als oude rockers, volle besnorde mannen, markante kale koppen en een authentieke Peruaan.
De sfeer is fantastisch. Er staat lekkere muziek aan op de achtergrond en ondanks het enorme aantal mensen, is het goed geregeld, loopt alles vloeiend en is de zoveelste Open Dag een groot succes.
Na afloop zijn wij allemaal gebroken. Zoveel mensen gesproken, zoveel foto’s gemaakt, zoveel gescoord en volledig verbrand en uitgedroogd hangen we aan het einde van de dag bij een frites-tent uit te hijgen.

Jammer dat we Vermeer, Alderweireld, Eriksen, De Jong, Sigthorsson, Boerrigter en Ebecilio niet hebben kunnen toevoegen aan ons bestand, maar streetcasten tijdens de Open Dag van Ajax is elk jaar een feest. Volgend jaar toch maar een eigen? 🙂

2 gedachten over “Typies Open Dag

  1. altijd goed; een geslaagde dag. maar, schrijf je over de open dag van ajax of een eigen open dag? ik dacht het laatste, maar de laatste zin verwarde me. als het een eigen typies open dag was; vind ik het jammer dat ik er niet van wist en er dus niet was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s