Typies in het weekend

TGIF. Je kent het wel. Op mijn Facebookpagina zie ik dat op vrijdagen vaak langskomen. Thank God It’s Friday. Mensen die blij een feest vieren dat ze weer een werkweek overleefd hebben of blij zijn dat ze tijd krijgen om op te laden zodat ze vervolgens weer met frisse moed aan hun leuke werk kunnen beginnen op maandag.

Sinds ik Typies Casting heb, vraag ik me heel vaak af wat weekend is. En wanneer dat dan valt! Wanneer begint het? En als ik het heb, hoe vul ik die dan in?

De algemene betekenis zegt me: 2 aaneengesloten dagen die vallen tussen de laatste en eerste werkdag van de week.

Je hebt 3 groepen mensen mijns inziens.

Voor de ene is het de bedoeling om lang uit te kunnen slapen, de algemene boodschappen te doen, op zaterdag met alle ramen en balkon –of tuindeuren open het huis te boenen, om ’s avonds een kaartje te leggen met buurtgenoten of vrienden, om dan op zondagochtend 10.00 langs de velden te staan om hysterisch je kind vooruit te schreeuwen naar het eerste doelpunt uit zijn carrière in het jeugdteam van FC Raamsdonksveer E4, onder het motto: je weet maar nooit of er een scout is!…. Daarna opgefrist en na het siësta-slaapje een eventueel snel doktersbezoekje aan je ouders te brengen om dan met bord op schoot Studio Sport te kijken inclusief het vervolgprogramma Boer Zoekt Vrouw dat per ongeluk (wekelijks bij meer dan 4 miljoen huishoudens) bleef aanstaan.

Voor de ander is het vrijdag thuiskomen rond 18.00, snel de superquick-sushi-service bellen, dan de badkamer in om alle harige onvolkomenheden te verwijderen, een whats-app-groep aan te maken met de tekst: ‘Where’s the Party!’, online de nieuwste hotspots en trends nog even checken, buienradar raadplegen zodat er maatregelen getroffen kunnen worden om het haar zolang mogelijk in model te houden en dan los! 48uur lang. Geen rem, geen houden aan! Laveloos en kapot gedanst  je bed pas in op het moment dat het echt niet anders meer kan. Terwijl je vrienden, die die maandagochtend vrij zijn, nog even die laatste afterparty meepikken, trek jij de verstandige conclusie om samen met een paar ibuprofennetjes je naar drank -en rook ruikende kleding om te ruilen voor een boxershort of pyjama en je slaapkussen aan te laten voelen als je enige redding op een goede voorbereiding voor de nieuwe werkweek.

Voor de derde variant gaat het als volgt:

Vrijdagmiddag 17.30: ‘Schat, ik weet het. Ik had beloofd op tijd thuis te zijn voor het etentje bij je moeder, maar ik kan niet weg, voordat die acteurs en figuranten geboekt zijn. Morgen maak ik het echt goed! Beloofd!” Als je dan thuiskomt om 23.00 en je partner op de bank in slaap is gevallen bij de 21e voorronde van The Voice of Holland eet je nog snel maar een bak muesli en ben je blij dat het nog lukt om niet al half-slapend tijdens het tandenpoetsen voorover in de wastafel te vallen alvorens je je schoon gewassen en gestreken bed in duikt.                                                                                                                  Zaterdagochtend als je wakker wordt, ruik je de verse koffie, de versgeperste jus en de warme broodjes die net uit de oven komen. ‘GOEDEMORGEN!!!”                                    Ok! Je hebt niet echt een ochtendhumeur, maar het is ook niet nodig om elke zaterdagochtend op te hoeven staan in de energie van de opening van een Lady gaga-concert! Pfff.                                                                                                                 Je brabbelt wat aan de ontbijttafel voordat je wederom je excuses maakt voor de eenzame dag omdat er gestreetcast moet worden voor een nieuwe commercial voor een electronica-concern. Hoort erbij! Eigenlijk heet dat toch weekend. Dat je pas om 11.00 hoeft te beginnen.                                                                                                                  Als dan je nog kinderloze vrienden wederom zonder jou zaterdagavond het Weerwolvenspel doen,  je je moeder als vervanger stuurt, omdat je niet op tijd klaar bent met werken en je zelfs op zondag vergeet om de uitslagen van het voetbal te teleteksten en eigenlijk nog nooit gehoord hebt van Boer Zoekt Vrouw, weet je het zeker:

Een weekend zou een godsgeschenk zijn! Ik stem over 4 jaar op de partij die dat ooit heeft ingesteld.

Er is een reden dat ik me er niet over uitlaat bij welke categorie ik hoor (of stiekem wil horen)! Overdrijven is trouwens wel mijn vak!

PS: Typies Casting kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige op waarheid beruste overeenkomsten met uw eigen leefomstandigheden die wellicht pijnlijk confronterend kunnen zijn met overpeinzingen en levens veranderende beslissingen tot gevolg.

2 gedachten over “Typies in het weekend

  1. Pingback: Typies in het weekend | Mo's World

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s